Originally a winery, we renovated this historic building for clients seeking a weekend retreat away from the City. By underpinning and reinforcing the stone walls with concrete, we brought the building up to current seismic code. We also procured and integrated several artifacts specified by our client, including a confessional door from a cathedral in Europe and beams salvaged from a barn in Pennsylvania. We completed the transformation by building a new master bedroom under the eaves, a freestanding art studio/sitting room, and a cozy guesthouse opening onto the clay tennis court. The result is a house that’s every bit as majestic as it is inviting. Read more in Architectural Digest.

Architect: J.E. Caldwell Architect
Landscape Architect: Todd R. Cole Landscape Architecture
Designer: Tucker & Marks
Photographer: Don Roper & Matthew Millman
Location: Woodside, California
Square Footage: 3,800